post-image 20 januari 2021

Varför Hotell Dickens väntade sex månader på att få Nenda

Hör hur Dennis, med över 40 års erfarenhet inom hotellbranschen tänkte när han väntade 6 månader på att få streamad TV från Nenda. Nu har Dennis äntligen den lösning han tänkte sig, ”som går som tåget”, enligt Dennis själv.

Dennis på Hotell och Restaurang Dickens i Fagersta var förtvivlad efter en dyr renovering. Han kunde inte tänka sig att det inte skulle finnas en internetdriven Tv-tjänst för företag år 2020? Än mer då han sedan länge haft liknande tjänster hemma.  

Dennis hade dragit in fiber till varje rum under sin renovering. När han letade efter en Tv-tjänst som skulle passa fanns det ingen leverantör som kunde leverera. I ett nummer av Besöksliv läste Dennis om att Nenda skulle lansera den lösningen han letade efter och bestämde sig för att vänta.


Dennis säger, ”Att investera i huvudcentraler och parabolantenn var det sista jag ville göra. Det innebär en stor initial investering för mitt lite mindre hotell. Jag skulle också låsa in mig en föråldrad lösning under flera år vilket jag inte gillade. Mina gäster är till stor del affärsresenärer som tycker att Tv:n på rummet är viktig. Därför anser jag att Nenda ger mig en konkurrensfördel och det var värt att vänta på.

”Mina gäster uppskattar den nya tjänsten och vi väntar spänt på när Day Passes lanserar. Det kommer ge våra gäster ännu mer valmöjligheter då det låter gästen låsa upp kanalpaket för egen kostnad, som jag själv inte erbjuder i vanliga fall.  T.ex. sportkanaler som jag tror mycket på. Nenda går som tåget och jag har inte fått in några klagomål ännu. Jag kan starkt rekommendera andra hotell och företag att skaffa Nenda”. 

Den nya funktionen Day Passes ger hotellet nya intäkter då en provision erhålls vid varje köp. 

Per Romild, Head of Sales & medgrundare på Nenda säger, “Vi är superglada att Dennis ville vänta på vår lansering och att han själv och hans gäster är nöjda med tjänsten. Det är tyvärr alldeles för många hotellaktörer som befunnit sig i Dennis situation och varit tvungen att låsa in sig i en analog lösning i flera år, men nu behöver dom inte det längre. ” 

För mer information; 

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB

[email protected]+46 (0) 736 88 92 37