post-image 25 november 2021

Vårdverksamheten Solom väljer streamad TV från Nenda

Ytterligare en vård- och omsorgsverksamhet har valt att gå ifrån från linjära kanaler, och istället implementera en streamad TV-lösning från Nenda. För verksamheten Solom medför bytet att de boende nu får tillgång till en helt och hållet streamad underhållning, och därav lämnar det traditionella konceptet som linjära TV-kanaler innebär bakom sig. 

Uppgraderingen till Nenda innebär att de boende nu får streamad underhållning direkt in i Smart-TVn, där all underhållning som har visats den senaste veckan på TV-kanalerna finns tillgängligt för dem. Med denna lösning får vårdtagarna underhållning som är precis som den hemma, där det alltid finns något att titta på oavsett tid på dygnet. 

Nendas lösning gör att verksamheten även slipper krångliga parabolantenner, hårdvara och allmänt tekniskt strul, och kan istället förlita sig på fjärrdiagnos ifall tekniska problem väl skulle uppstå. Med denna möjlighet kan personalen istället lägga mer tid på sina vårdtagare som bor på verksamheten – det som faktiskt betyder mest.