post-image 22 maj 2019

Nenda, ett up-and-coming svenskt företag, lanseras i syfte att revolutionera B2B TV-marknaden med en streamingtjänst för hotellbranschen

Initiativet leds av VD Anders Hässel, som tidigare haft toppjobb på Telenor, där han ansvarade för innehållsförvärv och strategi. Företaget har samlat in 5,5 miljoner kronor i en seed round från bland andra Björn Lifvergren (som blir styrelseordförande) och Carl Palmstierna (som blir en del av styrelsen).

Björn Lifvergren har byggt upp företaget BTI Studios, ett miljardföretag som levererar textning och dubbning till företag som Netflix, Amazon och Hulu. Carl Palmstierna, tidigare Partner i Goldman Sachs International och VD för ABG Sundal Collier AB – han var också styrelseordförande i QBrick.

”B2B marknaden för TV har försummats över hela världen. Hotell har särskilt inte haft möjlighet att erbjuda sina gäster en värdefull produkt. Deras erbjudande är baserat på gammal teknik, där det är svårt att navigera och inte minst med undermåligt innehåll, säger Anders Hässel, VD och grundare.

”En hotellupplevelse” är ett välkänt uttryck för en ”bättre än hemkänsla”, men TV-upplevelsen på hotell är klart sämre än den som gästerna upplever i sina hem. Dagens tekniska lösningar är både dyra och komplexa för hotell att hantera. Nenda erbjuder en allt-i-ett-tjänst med allt från sport till filmer, internationella nyhetskanaler och pay-per-view. Dessutom kan gästerna se vad de vill när de vill eftersom det finns både live- och on demandkanaler. Vår tekniska plattform innebär att gäster från hela världen kan få undertexter och dubbning på sitt hemspråk och att hotell kan ansluta TV -upplevelsen direkt till den digitala kundresan genom integration i hotellsystemen.”

”Idag slår 68% av alla gäster på TV: n på hotellrummet, men få hittar något att titta på. Nu när vi tar OTT till B2B -världen kan vi erbjuda en unik produkt som passar hotell toppen! Vi kommer att ansluta de bästa och mest innovativa innehållsleverantörerna till hotell som vill kunna erbjuda gästerna bra innehåll. Vi har globala ambitioner för alla B2B -segment, men vi lanserar inledningsvis i Norden med fokus på hotell och expanderar sedan till andra geografiska marknader och affärssegment. Bara i Norden finns det över 320 000 hotellrum, och globalt drygt 16 miljoner! Vi har redan samtal med några av de största hotellkedjorna och intresset är stort. Programmeringsnätverken behöver ökad distribution och nya flexibla intäktsströmmar – vilket passar vår modell hand i handsken. ” sa Björn Lifvergren, styrelseordförande.

”Jag har många års erfarenhet av att stödja grundare och bygga snabbt växande teknikföretag som streamingföretagen Qbrick och Magine. Jag tror verkligen på initiativet med ett särskilt fokus på B2B ”, tillade Carl Palmstierna, styrelseledamot.

(På bilden från vänster: Carl Palmstierna, Björn Lifvergren, Anders Hässel)

Originalartikel finns här.