post-image 03 juli 2019

Svenska streamingtjänsten Nenda väljer den ledande nordiska TV-lösningsleverantören för sitt användargränssnitt

Nenda, ett företag som strävar efter att förändra den globala B2B TV-marknaden med en ny streamingtjänst för hotell, kommer att samarbeta med Norigin Media, en ledande nordisk TV-teknologi lösningsleverantör med kunder som Bonnier, Orange, FOX och Deutsche Telekom. Samarbetet kommer att stärka Nendas position på marknaden genom ett användarvänligt gränssnitt med unika funktioner och systemintegrationer.

Trafiken slutför Nendas upphandlingsprocess för dess frontend, vilket är ett viktigt steg mot att ta den ledande rollen på den miljarder-stora globala marknaden för B2B-TV.

Norigin Media vann budgivningen, som ägde rum i våras. Dess uppdrag är att utveckla Nendas användargränssnitt, inklusive SMART TV-appar för Android TV, Tizen och WebOS, samt utveckla anpassningar och integrationer mot backend och hotellens system.

”Det är alltid spännande att få arbeta med ett nytt och innovativt koncept. Vi är glada över att få arbeta med Nenda och deras ambitiösa vision för att förbättra TV-upplevelsen på hotell och andra åsidosatta B2B-segment”, säger Ajey Anand, VD, Norigin Media. ”Med detta nya partnerskap ser vi fram emot att uppdatera gammal teknik som fortfarande används över hela världen.”

Kraven på användargränssnittet inom hotellsektorn är särskilt höga. Tjänsten måste vara enkel och intuitiv att navigera utan tekniska kunskaper från hotellets gäster i alla åldrar. Tack vare integrationen direkt i hotellens system är TV-upplevelsen direkt kopplad till den digitala kundupplevelsen och möjliggör nya unika funktioner, anpassningsmöjligheter och affärsmodeller.

Anders Hässel, VD och grundare av Nenda, säger att företagets strategi är att arbeta med de mest kompetenta partners inom varje utvecklingsområde. ”Vi har mycket höga krav och har haft en tuff urvalsprocess”, säger han. ”Inga kompromisser görs när det gäller stabiliteten och kvaliteten på Nendas tekniska prestanda.”

”Norigin Media har med entusiasm och professionalism förvandlat Nendas vision till ett konkret koncept som vi kan stå för”, tillägger Hässel. ”Vi är imponerade av Norigin Medias meritlista och ser fram emot att arbeta med en partner som förstår och delar Nendas vision.”

Om Nenda

”Hotellupplevelsen” är ett välkänt uttryck som beskriver en ”bättre än hemkänsla”, däremot är TV-upplevelsen på hotell sämre än vad gästerna upplever i sina hem. Dagens tekniska lösningar är också både dyr och komplex för hotell att hantera.

Streamingtjänsten Nenda är lösningen på problemet: En allt-i-ett-streamingtjänst med filmer, sport, linjära kanaler och hyrbutik. I dag är företaget i diskussioner med Nordens största hotellkedjor och demos är bokade efter sommaren.

TV-marknaden i hotellbranschen är en global marknad med flera miljarder euro och det finns totalt mer än 16 miljoner hotellrum, ett antal som växer snabbt. Nenda har globala ambitioner för alla B2B-segment, men lanseras initialt i Norden med fokus på hotell. Företaget kommer sedan att expandera till andra geografiska marknader och affärssegment. För mer information besök nenda.com

Om Norigin Media

Norigin Media är ett skandinaviskt företag som erbjuder streaming tekniska lösningar för sändare, betal-tvoperatörer och leverantörer av OTT-tjänster. Företaget specialiserar sig på utveckling av multiskärms-TV-appar och pålitlig linjär OTT-omkodning, med ett mål att förbättra användarupplevelsen för alla streamingtjänster, på vilken enhet som helst.

Deras kunder inkluderar Deutsche Telekom, Orange Group, Telenor, FOX, BBC, MTV, Eurosport, Bonnier Broadcasting och andra. För mer information besök noriginmedia.com

För mer information vänligen kontakta:

Anders Hässel, CEO and co-founder. Tel: +46 (0) 70 885 23 02, [email protected]

Carl Johan Barnekow, Head of marketing and co-founder, Tel: +46 (0) 73 688 92 37, [email protected]

Stefania Gancitano, Marketing Associate, Norigin Media, Tel: +47 (0) 484 00 893, [email protected]

Press kit and additional images can be downloaded at nenda.com/about, or contact:

[email protected], tel: +46 (0) 73 688 92 37