post-image 17 december 2019

Nenda & Samsung Nordic ingår i samarbete för att förnya hotell-TV upplevelsen

Stockholm, 10e december 2019. TV-tillverkaren Samsung och B2B-streamingtjänsten Nenda har ingått i ett samarbete. De två företagen kommer att arbeta tillsammans för att erbjuda hotellgästerna en ny och förbättrad TV-upplevelse samtidigt som de minskar komplexiteten och kostnaderna för hotellägare.

Genom att erbjuda den första helt molnbaserade TV-lösningen på marknaden för B2B-sektorn, siktar Samsung och Nenda på att minska behovet av digitalboxar och annan dyr teknik för hotell-TV genom att erbjuda en mindre komplex och mer kostnadseffektiv lösning. Under samarbetet kommer Samsung att inkludera Nendas streamingapp i Samsung Smart Hub som en plug and play-funktion. Detta gör det möjligt för professionella kunder att snabbt och enkelt få tillgång till Nendas B2B streamingapp, vilket ger en enorm tillväxtpotential för Nenda.

“Nendas uppdrag är att ge hotell möjlighet att ge sina gäster en ‘better-than-home-experience’. Vi är mycket stolta och ödmjuka över att Samsung tror på vårt arbete och delar vår vision om en förenklad hotell-TV lösning. Till att börja med erbjuder vi inte bara linjära kanaler i vår app, utan även video on demand så som filmer, serier och dokumentärer. Ytterligare en game changer är att utrullningstiden kommer att reduceras till dagar istället för veckor eller månader. Vi är övertygade om att våra många tillgångar kommer att vara av intresse för den globala hotellmarknaden”, säger Anders Hässel, VD och medgrundare på Nenda.

Lösningen är enkel men effektiv. Eftersom Nenda är integrerat i Samsung Smart Hub behöver hotellen bara internetanslutning, en Samsung Smart TV och Nenda-appen för att leverera underhållning till varje rum.
John Bünsow Lindén, produktchef för Display på Samsung säger: ”Samsungs samarbete med Nenda gör oss fullt beredda att introducera en mängd nya funktioner för Samsung Professional Hospitality TV -klienter, vilket tar TV-upplevelsen till nästa nivå. Med Samsungs snabba operativsystem och innovativa teknik tillsammans med de extra fördelarna som Nenda erbjuder, är vi glada över uppdraget att ta streaming till en ny nivå för B2B-marknaden.”

För mer information


Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 70 885 23 02
Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 736 88 92 37 


John Bünsow Lindén, Product Manager of Display, Samsung Electronics Nordic AB, [email protected], +46 (0) 70 284 66 88