post-image 03 december 2019

Scanbox och Nenda ingår i samarbete för att göra biofilmer tillgängliga för hotellgäster

Stockholm, Köpenhamn 3e december 2019. Nenda och Scanbox har nu ingått ett nytt rättighetsavtal angående en enastående portfölj av biograffilmer. I syfte att uppdatera den nuvarande TV-infrastrukturen på hotell samt introducera TV-streaming för hotellbranschen, kommer Nenda nu att kunna erbjuda tidlösa Hollywood-klassiker tillsammans med trendiga bioreleaser. Innehållet kommer att distribueras via Nendas innovativa streamingplattform till hotell och vårdföretag, vilket ger direkt konkurrens mot dagens linjära TV -upplevelse.

”’Hotellupplevelsen’ är ett välkänt uttryck som används för att beskriva en hög komfortnivå – bättre än det som finns i vanliga hem – men TV-upplevelsen på hotell idag är sämre än den hemma. Partnerskapet med Scanbox är en del av vår strategi att erbjuda en ”bättre än hemma” TV-upplevelse på hotell i hela Norden. Enligt vårt avtal med Scanbox kan vi erbjuda nya filmer från bio som ofta inte är tillgängliga förrän mycket senare hos prenumerationstjänster för konsumenter”, säger Anders Hässel, VD och grundare av Nenda.

Filmerna från Scanbox kommer att göras tillgängliga på begäran och levereras med flera språk- och undertexter för hela Norden. Som en helt molnbaserad streamingtjänst ger Nenda sina användare möjlighet att enkelt växla mellan olika språk och textning i appens gränssnitt. Denna funktion är av stort värde för hotellbranschen eftersom de har ett mångfaldigt internationella klientel.

”Vi på Scanbox är mycket glada över att få arbeta med Nenda eftersom vi är hängivna till att tillhandahålla bättre digitalt innehåll för B2B TV-marknaden. Nendas streamingtjänst hjälper oss att lyckas med det uppdraget och det är därför vi ser fram emot att släppa vårt innehåll på deras innovativa plattform”, säger Torben Thorup Jørgensen.

— SLUT —

Om Scanbox

Scanbox Entertainment grundades 1980 och är en av de ledande oberoende filmdistributörerna i Skandinavien som årligen släpper cirka 30 filmtitlar och totalt 40+ titlar direkt till DVD och VOD. Företagets sortiment täcker alla genrer, men fokuserar främst på exklusivt innehåll och lokala produktioner. Scanbox har nyligen ingått ett exklusivt outputavtal med Amazon Studios på den skandinaviska marknaden, inklusive titlar som både erhållits och producerats av Amazon, vilket stärker deras placering på den skandinaviska marknaden.

För mer information

Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB
[email protected]m
+46 (0) 708 85 23 02

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 736 88 92 37 

Torben Thorup Jørgensen, Commercial Director, Scanbox Entertainment A/S
[email protected]
+45 (0) 29 99 70 02