post-image 26 november 2019

Philips Professional Display Solutions och Nenda lanserar nästa generations TV-upplevelse för hotellmarknaden

Philips Professional Display Solutions är stolta att kunna annonsera ett nytt samarbete med Stockholmsbaserade TV-innovatören, Nenda, för att tillhandahålla en ny streamingtjänst för hotellrum som kommer att revolutionera hur gästerna tittar på TV.

Det spännande samarbetet kommer att ge de kraftfulla funktionerna i Philips Professional Display Solutions MediaSuite Pro TV – Android-driven, Google-certifierad och med Chromecast inbyggd – tillsammans med Nendas streamingtjänst, för att leverera nästa generations TV-underhållning till hotellmarknaden. Syftet är att underlätta komplexiteten för integratörer, minska kostnaderna för hotellägare och att ge gästerna aktuell TV-underhållning som går mycket längre än dagens opersonliga, schemalagda TV-upplevelse. Lösningen kommer att testas under vintern 2019 och våren 2020 hos hotellkedjor och vårdföretag i Norden.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Nenda för att få denna banbrytande TV-upplevelse till fler hotell på marknaden”, säger Mikael da Fonseca, försäljningschef Nordics på Philips Professional Display Solutions.

”Sedan lanseringen av MediaSuite tidigare i år har vi fått otrolig feedback från nöjda kunder. Inte bara ger MediaSuite fördelar för hotellet, den inbyggda Chromecast gör det också möjligt för gästerna att ”casta” sitt eget innehåll. Att lägga till Nendas förstklassiga underhållning via de vanligaste tv-kanalerna tillsammans med ett stort bibliotek av on-demand-filmer och serier direkt på tv:n är perfekt. Sannerligen ett kompletterande partnerskap. ”

Nendas streaming-app är lättillgänglig, direkt på Philips MediaSuite TV, vilket innebär att utrullningstiderna reduceras till dagar istället för veckor eller till och med månader. Lösningen ger också ett antal andra praktiska fördelar för hotell; till exempel krävs inte längre digitalboxar och centrala enheter, vilket minskar hårdvarukostnaderna, sänker den totala ägandekostnaden och höjer avkastningen på investeringen. Kundnöjdheten är enkel att mäta genom MediaSuites survey function, vilket gör det möjligt för hotellägare att skicka frågeformulär direkt till sina gäster via TV:n.

”Vi är mycket nöjda över att få samarbeta med Philips Professional Display Solutions och deras nya MediaSuite Pro TV” säger Per Romild, försäljningschef och grundare av Nenda.

”Integrationen med MediaSuite är enkel och den är även lätt för hotellets personal att hantera. Samarbetet gör det möjligt för oss att presentera marknadens första helt molnbaserade TV-lösning, vilket minskar svårigheten med installation och underhåll för hotell samt ger en mycket bättre upplevelse för gästen. ”

– SLUT –

Om Philips Professional Display Solutions

Philips Professional Display Solutions drivs av TP Vision och MMD, dotterbolag till TPV, som bildades 2009 genom ett varumärkeslicensavtal med Philips. TP Vision och MMD marknadsför och säljer exklusivt Philips kommersiella bildskärmar och Philips-skärmar över hela världen. Genom att kombinera Philips varumärkeslöfte med TPV:s expertis inom tillverkning av skärmar använder TP Vision och MMD ett effektivt och fokuserat tillvägagångssätt för att få innovativa produkter till marknaden. TP Vision och MMD samarbetar med sitt globala huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna.

För mer information, kontakta:
Titti Hagenfeldt
Marketing Manager Nordics, Philips Professional Display [email protected]
+46 (0) 739 829534

Carl Johan Barnekow
Head of Marketing & Co-founder,  Nenda [email protected]+46 (0) 736 88 92 37