post-image 11 november 2019

Nenda och SF Studios tecknar avtal om underhållning för hotellgäster

SF Studios har tecknat ett avtal med den svenska streaminginnovatörn Nenda angående distributionsrättigheterna till SF Kids innehållsportfölj. Detta ger Nenda tillgång till Nordens starkaste produktportfölj för barn och familjeunderhållning.

Med det nya avtalet på plats får den svenska B2B-streamingtjänsten Nenda distributionsrättigheterna till hela SF Kids-portföljen. Detta gör att Nenda kan inkludera kända klassiker som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter och mycket mer till sin streamingtjänst. Nendas streamingplattform kommer att göra detta innehåll tillgängligt för hotell och vårdbolag i Norden där Nenda gör framsteg i konkurrensen med den linjära TV-upplevelsen.

”SF Kids innehållsportfölj ger en kombination av förstklassigt nytt barn- och familjeinnehåll tillsammans med tidlösa klassiker som vi alla älskar. Hemma är barn och familjer vana vid att titta på önskat TV-innehåll när de vill. När det gäller hotell har de dock begränsad tillgång till utbudet och kan endast titta på en enda linjär barnkanal som är tillgänglig på hotell-TV:n. Vi förändrar nu marknaden genom att samarbeta med SF Studios där vår streamingtjänst kommer att tillhandahålla hela utbudet av barn- och familjeinnehåll till hotellets gäster, säger Anders Hässel, VD och grundare av Nenda.

Nendas streamingtjänst har både vanliga TV-kanaler och on-demand-innehåll som består av filmer och serier, vilket är en helt ny funktion på hotellmarknaden. Detta gör att gästerna kan välja när de vill se sitt favoritinnehåll från SF Kids utan att vara beroende av TV-tablån. Dessutom finns textning och dubbning på flera språk, vilket skapar stort värde för hotellindustrin som tillgodoser en mångsidig kundkrets.

”Vi är mycket glada över vårt samarbete med Nenda. Den innovativa OTT-tjänsten som de erbjuder överensstämmer helt med vårt engagemang för SF Kids. SF Kids är ett utmärkt tillskott till Nendas repertoar eftersom den innehåller både klassiker och nya favoriter som är lämpliga för familjemiljön och roliga för barnen, säger Jens Håkansta, SF Studios Executive Vice President of Digital Services

– SLUT –

Om SF Studios

SF Studios är ett av världens äldsta filmbolag och firar 100 år 2019. Idag är SF Studios Nordens ledande filmstudio med sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige och kontor i Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och London. Företaget producerar och distribuerar långfilmer och tv-serier samt tillhandahåller de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids.

För mer information

Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda, [email protected], +46 (0) 70 885 23 02,

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 736 88 92 37 

Jens Håkansta , Executive Vice President Digital Services, SF Studios, [email protected], +46 (0) 760 50 89 20