post-image 06 november 2019

Den globala ledaren inom affärsnyheter kommer till Nenda

Stockholm, London 6e november. Svenska streamingtjänsten Nenda meddelade idag att de har tecknat ett avtal med världsledaren inom affärsnyheter, CNBC, som kommer att läggas till som kanal till tjänsten. I affären kommer också CNBC:s affärsrelaterade VOD-bibliotek – med serier som Trailblazers, Managing Asia och andra finansrelaterade dokumentärer – att vara tillgängliga för tittare i hela regionen.

“Nenda vill erbjuda premiuminnehåll inom alla genrer, och CNBC är sannerligen premium, vilket ger en trovärdig nyhetskanal med fokus på affärer och finansmarknaden, men som också innehåller välgjorda dokumentärer och underhållande program. Nyhetskanalen CNBC och dess VOD-innehållet är mycket eftertraktade, speciellt för affärsresenärer, som utgör en stor andel av de nordiska hotellgästerna ”säger Anders Hässel, VD och grundare av Nenda.

Med Nendas funktionalitet kan CNBC för första gången erbjuda både sin nyhetskanal och on-demand bibliotek i en och samma TV-tjänst för hotellets gäster. Nenda möjliggör också veckoarkiv, vilket innebär att gästerna kan titta på det som har sänts på CNBC under de senaste sju dagarna.

”Vi är glada över partnerskapet och vi ser fram emot att följa Nendas framsteg när det gäller att introducera streaming till hotell över hela världen” säger Junji Sumitani, Senior Vice President, International Distribution, CNBC.

– SLUT –

CNBC International är den ledande internationella företags- och finansnyhetskanalen. Dess uppdrag är att hjälpa inflytelserika och ambitiösa aktörer att fatta kloka beslut för att jobba framåt. Med internationellt huvudkontor i London, Singapore och Abu Dhabi, tillhandahåller CNBC International konsumenterna 24-timmars globala affärsuppdateringar. Förutom sin globala TV-kanal, tillgänglig i mer än 415 miljoner hem över hela världen, tillhandahåller CNBC.com användarna video, marknadsanalys i realtid, webbexklusiv livevideo och analytiska finansiella verktyg. CNBC Internationals prisbelönta innehåll finns också på Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och LinkedIn. CNBC International är en division av NBCUniversal. För mer information, besök www.cnbc.com

För mer information, kontakta  


Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 70 885 23 02

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 736 88 92 37


Lee Thompson, Head of International Communications, CNBC

[email protected]
+44 (0)20 7653 9398