post-image 18 september 2019

TV disruptor Nenda utser insurtech CMO från Paydrive inför lansering

B2B streamingtjänsten Nenda har tagit ytterligare ett steg mot marknadslansering genom att värva CMO:n för Insurtech startup Paydrive, Carl Johan Barnekow. Tidigare i år rekryterade Nenda Canal Digitals tidigare försäljningschef Per Romild. Båda har nyckelroller i Nendas kommande lansering av nästa generations streamingtjänst för hotell och andra B2B-segment.

Barnekow har suttit i styrelsen för Nenda sedan företaget grundades och kommer nu att ta en mer aktiv roll i företaget som marknadschef. Hans tidigare företags- och varumärkesbyggande framgångar inkluderar hans senaste roll som CMO för insurtech-företaget Paydrive, samt hos försäkringsjätten Gjensidige och NFT Ventures, och även som marknads-/varumärkesansvarig och partner på ”Svenska Smakupplevelser”, som såldes till konglomeratet Kavli.

”Under de senaste tio åren har jag varit med och lanserat förändringar i olika branscher, och återigen arbetar jag nu med ett innovativt koncept som har stor potential”, säger han. ”Nenda är en pionjär som kommer att skapa stort kundvärde. Den globala potentialen är enorm. När den vanligaste reaktionen jag får är ”varför finns det inte redan?”, är det en bra indikation på att man är på rätt väg. Jag ser verkligen fram emot att presentera Nenda för de nordiska länderna och resten av världen. ”

I nyheten om rekryteringen av Barnekow kommenterar Anders Hässel, Nenda för VD, ”Carl-Johan har både bred och djup kompetens inom kommunikation och digital marknadsföring, samt stor erfarenhet av att bygga företag. Vi är mycket glada över att ha honom ombord, och med denna rekrytering bygger vi upp ledningsgruppen för en expansionsfas.”

I våras anslöt Per Romild till Nenda, som länge har arbetat med B2B-försäljning på TV-marknaden, som Head of Sales & Distribution. Efter sina år på Canal Digital anses Romild vara en av branschens mest framstående aktörer.

”Vi är glada över att ha Carl Johan i teamet”, säger Romild. ”Med min kunskap om marknaden, i kombination med Carl Johans kommunikation och varumärkeskompetens, har vi alla förutsättningar för att framgångsrikt och brett lansera Nenda på marknaden.”

För mer information:

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 736 88 92 37 

Per Romild, Head of Sales & Distribution, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 765 25 27 61