post-image 09 juli 2019

Red Bee Media inleder samarbete med svenska Nenda – driver igenom nästa generations TV-upplevelser på hotellrum över hela världen genom OTT

Red Bee Media, en ledande global styrd leverantör av tjänster inom sändning och media, har ingått ett partnerskap med den svenska streaminginnovatorn Nenda, vilket förstärker företagets insatser för att förändra den globala B2B TV-marknaden. Nenda kommer att använda Red Bee Medias Managed OTT- och distributionstjänster för att förse besöksnäringen med en unik streamingtjänst och leverera nästa generations TV-upplevelse i hotellrum över hela världen.

Tjänsten, som drivs av Red Bee Medias Managed OTT och Distribution Services, kommer att erbjuda hotellkedjor en kostnadseffektiv, innehållsrik och mycket anpassningsbar streamingtjänst som är unikt integrerad med bokningssystem och lojalitetsprogram. Tjänsten kommer att ge hotellets gäster en helt ny TV-upplevelse med högkvalitativa, personliga och on-demand-program under sin vistelse, långt ifrån det linjära och opersonliga innehållet som erbjuds på hotell idag. Gästen kommer till exempel att erbjudas kanaler och innehåll baserat på landet gästen kommer ifrån samt individuella preferenser. Framöver planerar Nenda att lansera liknande tjänster för andra segment, inklusive restauranger, barer och klubbar, sjukhus och äldreboenden.

”Även på de mest moderna hotellen är TV-erbjudandet ofta detsamma som på 90-talet, där gästen måste bläddra igenom otillfredsställande innehåll på ett främmande språk, vilket leder till frustration snarare än en underhållande upplevelse. Vi vill ändra detta och har ambitiösa mål, då vi planerar att förändra och revolutionera B2B-segmentet för TV och streaming i global skala – och besöksnäringen är bara början. Med Managed OTT och distributionstjänster från Red Bee Media kan vi erbjuda den bästa möjliga plattformen till våra kunder”, säger Anders Hässel, VD och grundare till Nenda.

Red Bee Media Managed OTT-tjänsterna är byggda på en molnbaserad och öppen standardteknik som stödjer en mängd olika användningsmöjligheter, inklusive premium live-evenemang, linjära kanaler, catch-up och video-on-demand. Detta i kombination med Red Bee Medias globala kanalbutik kommer att ge Nenda och deras kunder tillgång till ett arkiv med tusentals kanaler från globala leverantörer.

”Vi är stolta och glada över att få vara en del av Nendas resa från början”, säger Steve Nylund, VD för Red Bee Media. ”Vårt Managed OTT-erbjudande ligger i framkant i branschen och genom att arbeta med Nenda kan vi visa dess potential för att ge alla typer av företag möjlighet att dra nytta av möjligheterna att strömma videoinnehåll.”

– SLUT –

Om Red Bee Media

Red Bee Media är ett ledande globalt medietjänstföretag med mer än 2500 anställda medietjänst- och sändningsexperter. Med huvudkontoret i London, Storbritannien, tillhandahåller Red Bee Media tjänster från 11 huvudnav runt om i världen. Varje dag tittar miljontals människor på alla kontinenter på TV-program som planeras, hanteras och sänds av anställda från Red Bee Media. Varje år levererar företaget 4 miljoner timmars programmering på mer än 60+ språk för över 500 TV-kanaler. Red Bee Medias OTT-tjänster inkluderar live-omkodning av 233 kanaler för sändningsföretag och 119 fristående kanaler till 1,7 miljoner abonnenter. Företagets portfölj innehåller mer än 10 miljoner filmer och programtitlar, som finns på över 25 språk, och innehåller en bilddatabas med över 90 procent av all programmering tillgänglig på traditionell TV, VOD och SVOD. Red Bee Media tillhandahåller också över 200 000 timmars textning varje år – mer än 70 000 timmar är live. Red Bee Media är en arbetsgivare med ett tydligt fokus på att omfamna mångfald och skapa en inkluderande arbetsplats i hela organisationen. www.redbeemedia.com 

Om Nenda

”Hotellupplevelsen” är ett välkänt uttryck som beskriver en ”bättre än hemkänsla”, däremot är TV-upplevelsen på hotell sämre än vad gästerna upplever i sina hem. Dagens tekniska lösningar är också både dyr och komplex för hotell att hantera.

Streamingtjänsten Nenda är lösningen på problemet: En allt-i-ett-streamingtjänst med filmer, sport, linjära kanaler och hyrbutik. I dag är företaget i diskussioner med Nordens största hotellkedjor och demos är bokade efter sommaren.

TV-marknaden i hotellbranschen är en global marknad med flera miljarder euro och det finns totalt mer än 16 miljoner hotellrum, ett antal som växer snabbt. Nenda har globala ambitioner för alla B2B-segment, men lanseras initialt i Norden med fokus på hotell. Företaget kommer sedan att expandera till andra geografiska marknader och affärssegment. För mer information besök nenda.com

För mer information, kontakta

Jesper Wendel, Head of Communications, Red Bee Media
[email protected]
+33(0)786 63 19 21

Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 70 885 23 02

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 736 88 92 37