post-image 25 september 2020

Nenda är live – först med en streamad TV-tjänst för företag

Nenda har lanserat sin streamade TV-tjänst, riktad specifikt mot B2B-segmentet. De första kunderna kan nu erbjuda en markant förbättrad TV-upplevelse som påminner om Netflix, men som inte bara innehåller on-demand, utan också de mest älskade tv-kanalerna med tillhörande veckoarkiv.

Sedan starten av bolaget dryga 18 månader sedan så har Nenda byggt en fullskalig streamingplattform, fyllt tjänsten med prestigefyllt innehåll och inte minst fått sina första kunder.  Hotell, vårdföretag, kontor, barer och alla andra som vill sända TV i kommersiella miljöer kan nu erbjuda sina gäster en bättre TV-upplevelse som dessutom inte kräver någon separat hårdvara eller infrastruktur.

Playtjänster som Netflix, CMore och Viaplay har ritat om kartan för hur vi som privatpersoner tittar på TV. Men ingen aktör har kunnat erbjuda en liknande streamingtjänst som är licensierad för företag. Nenda kan stoltsera med prestigeinnehåll från bland andra TV4 Media, Discovery Networks Sweden, CNBC och SF Studios mfl. Avtal har även slutits med Samsung, Philips och LG, där Nenda-appen blir lättillgänglig för potentiella kunder i TV tillverkarnas ”app-stores”.

Under sommaren installerades Nenda hos de första kunderna och därmed är Nenda först i både Sverige och Europa med en aggregerad streamingtjänst för företag. Reaktionerna i marknaden är positiva både från kunder och andra aktörer i ekosystemet.

Marcus Jonsson på Park Hotel i Linköping är en de första kunderna. ”När vi skulle välja en ny TV-tjänst var Nenda den enda leverantören som kunde erbjuda något innovativt. Det passar ihop med den moderna hemmakänslan som vi vill skapa för våra gäster. Dessutom får vi ut mer från kanalpaketet med arkivfunktionen som gör att programmen som sänds den senaste veckan sparas som on-demand-innehåll.”

Staffan Forslund från installationsbolaget KBO har jobbat med B2B-TV i över 20 år, ”Fördelarna med streamad TV är uppenbara. Kunderna slipper hantera en egen huvudcentral, paraboler som vrider sig i blåsten, snö i paraboltallriken, programkort som inte är uppdaterat och kanalbolagens frekvensändringar. Kunderna sparar på totalkostnaden och får en bättre TV-upplevelse på köpet”. 

Anders Hässel, CEO & Co-founder på Nenda; ”Vi har haft en fantastisk resa och teamet, våra partners och kunder har alla bidragit till att vi lyckats komma till marknad i raketfart! Tillsammans med våra partners har vi lärt oss väldigt mycket och lyckats finna lösningar på komplexitet och konkretiserat nya affärsmodeller som B2B-streaming för med sig och möjliggör. Vi är stolta över att både presentera en tidigare ej beskådad teknisk lösning, samt ett prestigefyllt innehållsutbud som gästen kan konsumera hur gästen vill, när den vill. Vi riktar nu blicken mot tillväxt och att snabbt ta andelar av den miljardmarknad som B2B-TV representerar, både i Sverige och utomlands.”