post-image 20 augusti 2020

Nenda och Discovery Network Sweden signerar distributionsaffär

Stockholm, 20 augusti 2020. Nenda har tecknat ett nytt avtal med Discovery Networks Sweden. I och med det nya avtalet kommer Nenda att addera en av Nordens mest ikoniska och största kanalportföljer till sin B2B-streamingtjänst.

Discovery Network Sweden är distributör för några av de mest framstående svenska kanalerna vilket inkluderar Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery och Animal Planet samt några av de mest populära TV-serierna och realityprogram såsom Wahlgrens Värld, Ullared, Ex on the Beach, The Big Bang Theory och mer. Discovery har också exklusiva sporträttigheter på sina kanaler med t.ex. OS (2018-2024) och Allsvenskan (2020-2025).

Nenda kommer nu att marknadsföra ett mycket starkt erbjudande på nationell nivå till olika B2B-segment.

“Vi ser fram emot att få arbeta med Nenda med tanke på deras intressanta affärsmodell och de innovativa nya funktioner de tar med sig till B2B-marknaden. Det här är ett bra sätt för oss att låta fler människor njuta av vårt välförsedda innehåll”, säger Nicklas Norrby, VD på Discovery Networks Sweden.

“Detta avtal med Discovery gör det möjligt för Nenda att tillhandahålla en ännu bättre innehållsportfölj och erhålla en ännu större marknadsandel. Vårt team har arbetat hårt för att komma dit vi är nu på rekordtid och den här affären tar oss betydligt närmare att uppfylla vår vision om digitala framgångar och innovation i B2B TV-branschen. Med Discovery’s otroliga innehåll kommer vi att ytterligare kunna stärka vår position på B2B TV-marknaden”, säger Anders Hässel, VD och medgrundare på Nenda.

—Slut—

För mer information vänligen kontakta:

Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB, [email protected]+46 (0) 708 85 23 02
Carl Johan Barnekow, Head of Marketing & Co-founder, Nenda AB, [email protected]+46 (0) 736 88 92 37

Jessica Linnman, Director Communication & PRDiscovery Networks Sweden[email protected],