post-image 03 april 2020

B2B TV-pionjären Nenda tar in 3M SEK

Stockholm, 3e april 2020. Mitt i covid-19 pandemin och den ekonomiska nedgången tar B2B-streamingtjänsten Nenda in 3 MSEK kapital från nuvarande investerare för att stödja och optimera go-to-market och tillväxt.

Under sitt första verksamhetsår och på sin resa mot att bli världsledande inom streaming B2B har Nenda fungerat som en utlösare för innovation i Norden. Nendas inträde i branschen har mottagits väl, med ett stort intresse för dess koncept och produkt genom hela värdekedjan. Med ett löfte om att sänka kundkostnaderna och öka intäkter, tar Nenda en stark position under pandemin.

Intresset har resulterat i strategiska och kommersiella partnerskap med både leverantörer, potentiella kunder och andra viktiga intressenter, så som Samsung, Philips, systemintegratörer, ledande hotellkedjor och äldreomsorgsboenden på nordisk nivå. Med en stark produkt både vad gäller teknik och innehåll, har Nenda gått in i go-to-market fasen. 

”Vi är stolta över att ha lyckats skapa en streamingtjänst fylld med innehåll på bara ett år. Vi är ödmjuka inför positiviteten från våra partners och det starka förtroendet som vi får från våra investerare. Med det vårt nya kapital kommer vi att stärka vår teknik ytterligare och investera i tillväxt, säger Anders Hässel, VD och medgrundare på Nenda.

Efter att ha gjort märkbara framsteg år 2019 och hittills år 2020, erbjuder Nenda en innovativ B2B TV-streamingtjänst som använder unik teknik för att förbättra TV-upplevelsen i flera olika B2B-segment. Med ett mycket framgångsrikt första år har Nenda redan siktet inriktat på flera internationella marknader.
Ordförande och investerare Björn Lifvergren säger: ”Nenda har nått kritiska milstolpar och visat märkbara framsteg inom bara ett år, vilket är varför de har fortsatt stöd från investerarna. Nenda är påväg att bli en streaminglösning på den internationella marknaden med en mycket unik och mycket efterfrågad tjänst. Med hög skalbarhet och tillväxtpotential och ett mycket kompetent team är vi glada att bygga vidare detta projekt och se dess fulla potential.”

—SLUT—

För mer information, kontakta:


Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 70 885 23 02

Carl Johan Barnekow, Head of Marketing, Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 736 88 92 37