post-image 08 januari 2020

Den ledande europeiska nyhetskanalen Euronews kommer till Nenda

Stockholm, 8e januari 2020. Nenda har ingått ett spännande nytt avtal med Euronews, enligt vilket de kommer att erbjuda Euronews’ engelska språkversion live på sin streamingtjänst, tillsammans med företagets stora VOD-bibliotek, tillgängligt på 12 språk. Det mycket efterfrågade innehållet från Euronews kommer den 17 januari att inkluderas i Nendas B2B-streamingtjänst, vilket gör det tillgängligt för hotellkedjor i Norden.

Med ett team på 500 journalister och med mer än 30 olika nationaliteter är Euronews känd som en ledande europeisk nyhetskanal. Som ett mediehus med ett starkt europeiskt och mångkulturellt DNA är Euronews ett allmänt erkänt och pålitligt varumärke som når nästan 400 miljoner hem i 160 länder, med 67% av hemmen i Europeiska unionen.

”Vi är väldigt glada och spända över vårt nya partnerskap med Euronews. Under årens lopp har de bibehållit den högsta standarden för trovärdighet som ett nyhetsnätverk. Tillsammans kommer vi att erbjuda våra tittare de senaste internationella nyheterna, med ett europeiskt perspektiv, som vi vet att både kunder och tittare kommer att uppskatta. Deras VOD-bibliotek är imponerande, med genrer som sträcker sig från resor och sport till affärer och teknik, där allt kommer att finnas tillgängligt på vår streamingplattform, säger Anders Hässel, VD och grundare av Nenda.

Nenda förbereder sig för att revolutionera hotell-TV upplevelsen med en streamingtjänst som har både linjära TV-kanaler och dessutom innehåll så som filmer, serier och dokumentärer. Allt detta finns i ett lättanvänt användargränssnitt med enkel åtkomst till många språkalternativ. Euronews inkluderas för att tillfredsställa det växande antalet internationella turister och affärsresenärer i Norden.

”Euronews och Nenda har ett gemensamt uppdrag att tillgodose en mångsidig publik av affärsresenärer och turister med kvalitetsinnehåll. Euronews är redan etablerade på hotellmarknaden: idag finns det tillgängligt i 1,5 miljoner rum världen över. Vi är glada över att kunna öka vår räckvidd tack vare detta nya partnerskap och att överlag förbättra Nendas streamingerbjudande. Nendas teknik har stor potential att förändra B2B-marknaden, och vi är mycket glada över att få vara en del av Nendas resa att införa streaming till besöksnäringen i Norden.” uppgav Maxime Carboni, Director for Worldwide Distribution på Euronews.

—Slut—

Om Euronews

Euronews, en ledande internationell nyhetskanal, som lanserades 1993 i Lyon (Frankrike), ger människor möjlighet att bilda sig en egen åsikt. Euronews är opartisk och försöker erbjuda en mångfald av synpunkter. Deras löfte till både tittare och gäster är: ”All views, All voices, All welcome”. Euronews levererar nyheter dygnet runt på 12 olika språk. Verksamheten finns i nästan 400 miljoner hem i 160 länder och når 142 miljoner människor varje månad. www.euronews.com www.africanews.com

För mer information, kontakta

Anders Hässel, CEO & Co-founder, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 708 85 23 02

Carl Johan Barnekow, HOM & Co-founder, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 736 88 92 37