post-image 06 februari 2024

Nenda växer kraftigt, får backning av Andreas Lind och Johan Hernmarck

– Ritar om kartan för Digital Out Of Home med mix av streamingtjänst och digital skyltning

Mediatechbolaget Nenda, som tidigare revolutionerat B2B-marknaden för TV i Norden med en unik streamingtjänst, får nu uppbackning av Andreas Lind (Visual Art) och Johan Hernmarck (Provider Capital). Nytt kapital och ovärderlig branschkompetens ska få Nendas affär att växa ännu snabbare.

Johan Hernmarck, känd för en rad uppmärksammade techinvesteringar inom B2B segmentet och Anderas Lind, före detta VD för Visual Art (pionjärer inom Digital Signage), investerar tillsammans med befintliga ägare 7 miljoner kronor i Nenda. Bolaget startades 2019 och är Nordens första och enda streamingtjänst för företag. Andreas Lind kommer förutom investering att bidra till styrelsen genom att tillföra sin omfattande kunskap och erfarenhet inom både företagsledning och annonsaffärer.

Sedan början av 2023 har Nenda det nya formatet ”EffectTV” som är en mix av streamingtjänst och digital skyltning. Med EffectTV kan verksamhetsägare bygga upp egna sändningsscheman och blanda skräddarsydd underhållning med relevanta annonsbudskap i den egna miljön. Kanalen har visat sig vara mycket effektiv, inte minst vad gäller annonserinran men även för verksamhetsägarens merförsäljning i lokalen.

– För mig känns det både givet och roligt att få bidra till den fortsatta utvecklingen. Nendas nya sätt att tänka har stor potential, säger Johan Hernmarck.

– Nenda har hittat den sortens Win-Win-Win koncept som behövs för att nå ut med reklamplaceringar i offentlig miljö idag. Rörligt innehåll och engagerande underhållning är framtiden. Det EffectTV kan åstadkomma för att driva försäljning har vi bara sett starten på, säger Andreas Lind.

De verksamheter som använder sig av streamingtjänsten är merparten gym, men även barer, bowlinghallar, väntrum och restauranger visar goda resultat vid användande av tjänsten. I dag når Nendas 645 skärmar en miljon personer i offentliga miljöer varje månad. Bland Nendas innehållspartners återfinns TV4 Media, Warner Bros. Discovery och Scanbox. De har också innehållsleverantörer inom kategorierna äventyr, resa och lifestyle, med kortare format som är väl anpassade för att ses ljudlöst. Nenda utvecklar dessutom helt nya programformat som visar allt ifrån extremsport och virtual running till quiz tv och bloopers från America’s Funniest Home Videos. Målet är distribuera Sveriges bästa underhållning till kommersiella miljöer.

– Situationsbaserade faktorer från miljön där skärmarna sitter, i kombination med att underhållningen som omger annonserna håller hög standard, ger en attraktiv inramning för alla typer av säljande budskap. De som är vana vid annonsering i traditionell DOOH, kan med EffectTV förvänta sig en ännu mer träffsäker påverkansmöjlighet och mediekanal att bygga engagerande relationer till målgruppen iOberoende tester har visat att erinran är hög för det som visas på Nendas skärmar. EffectTV når en glädjefylld målgrupp i sociala stunder, inte sällan då man är med vänner, planerandes resor och upplevelser i miljöer i vilka man befinner sig i allt ifrån 10 minuter till 2 timmar. Kontakten med säljande budskap sker i snitt 60 gånger per person, och totalt blir det ca 60 miljoner kontakter för annonserna på skärmarna varje månad, säger Carl-Johan Barnekow, CMO och medgrundare av Nenda.

Tidigare investerare i Nenda är bland annat Manfred Aronsson, tidigare chef för MTG Sverige och C More Entertainment, Casper Bjørner, tidigare Nordenchef för The Walt Disney Company, Björn Lifvergren, som har byggt upp företaget BTI Studios, ett miljardbolag som levererar undertextning, och Carl Palmstierna, tidigare partner i Goldman Sachs International.