post-image 04 september 2023

Nenda uppe i skyn – nordens högsta byggnad “Karlatornet” väljer streaming! 

Nu skriver Nenda avtal med Serneke som bygger Karlatornet. Tornet är Nordens högsta byggnad, Göteborgs första skyskrapa och dessutom utrustad med Nordens första streamingtjänst byggd för företag.

Tornet är 246 meter och med sina 74 våningar rymmer den 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Den markerar även startskottet för det helt nya området Karlastaden. Byggkoncernen Serneke som äger Karlatornet installerar Nendas TV-tjänst på utvalda enheter i byggnaden. 

Medan konsumenter har för vana att bläddra bland olika streamingtjänster som Viaplay eller Netflix hemma, har detta beteende inte fått fäste utanför hemmet. Nenda tog sig an denna utmaning genom att utveckla en innovativ lösning i form av en streamingtjänst skräddarsydd för företagsmiljöer. Konsumenter kan nu njuta av den smidiga TV-upplevelsen man upplever hemma på alla anläggningar där Nendas produkt har implementerats, bland annat Karlatornet, vilket genererar ett mervärde. 

Tjänsten är helt molnbaserad vilket betyder att Karlatornet slipper allt krångel med separat TV-infrastruktur och behöver endast en internetuppkoppling. Nendas produkt gör det därför enklare för verksamheten gällande teknik.

Förutom allt innehåll som redan finns att erbjuda innehåller tjänsten en hyrbutik där gästerna kan välja bland Nendas stora utbud av kanaler och filmer och hyra det som faller dem i smaken. Dessutom sparas alla program som har visats under veckan i en play funktion, så att gästen kan kolla på önskade program när det passar dem.

Vi är glada över att välkomna Karlatornet till Nenda!