post-image 20 augusti 2021

Nenda fyller på kassan, kända medieprofiler kliver in

Den svenska streamingtjänsten Nenda expanderar och fyller på kassan med 7 färska miljoner. Bland de nya ägarna märks MTG:s och CMores f.d. VD, Manfred Aronsson, samt Casper Björner, tidigare GM på The Walt Disney Company i Norden. De nya pengarna ska används till att expandera teamet, för att möta den ökade tillväxten och för att realisera de internationella expansionsplanerna.

De första kunderna fick tillgång till streamingtjänsten under sommaren 2020 och responsen har varit mycket positiv från både kunder och slutanvändare. Sedan januari 2021 har Nenda påbörjat aktiv försäljning och har sedan dess slutit avtal med ledande aktörer, så som Ambea med över 900 omsorgsenheter i Norden och har även, trots Covid-19, hotell på kundlistan så som Biz Apartments och Amasten med flera.

De nya pengarna kommer både från befintliga och nya investerare. Bland de nya investerarna märks bland andra, Manfred Aronsson, f.d. VD på MTG samt CMore och Casper Björner, f.d. GM Nordics på The Walt Disney Company. Tidigare investerare som går in med ytterligare kapital är bl.a. Carl Palmstierna och Björn Lifvergren.

Casper Björner säger: ”Med bakgrund inom TV och streaming så är jag imponerad över att se vad teamet har åstadkommit på kort tid. Kunderbjudandet är starkt och verifierat av ledande aktörer inom sina verksamhetsområden, strategin för tillväxt är definierad och det finns mycket intressanta lanseringar framöver.”

Nenda växer med ett uppdämt behov av streaming för företag, men rider också på globala megatrender såsom; ökad uppkoppling och kapacitet med 5G, att streaming är mainstream, starkt ökad efterfrågan på äldreomsorg, samt tillväxt av molntjänster.

Anders Hässel, VD och medgrundare säger: ”Med tillskottet av kapital kommer vi nu realisera vår tillväxtstrategi i form av nya lanseringar, rekryteringar och marknader. Det snabbast växande segmentet för Nenda är idag omsorgssektorn, både tack vare det underliggande behovet av en enklare och bättre TV-upplevelse, men också behovet av omsorg per se.

Vi tittar också utanför Norden och känner oss väl positionerade för expansion mot internationella marknader. Den globala tillväxten för äldreomsorg är 9,8% CAGR och marknadsvärdet för teknologi inom äldrevård är redan idag 120 miljarder kronor. Detta är bara ett av våra segment. Vi har dessutom arbetat fram nya spännande tjänster riktade mot andra segment som vi ser fram emot att lansera med våra strategiska kunder och partners.”