post-image 15 december 2021

Kristinehamns Kommun förbättrar underhållningen för de äldre med Nenda

Kristinehamns Kommun i Värmland väljer för första gången Nenda till ett av sina äldreboenden! Med Nenda får de boende ett enkelt gränssnitt att navigera sig i, samt betydligt mer underhållning med hundratals fler program att välja mellan utöver den linjära TV-tablån. I och med att TV-lösningen blir helt molnbaserad slipper äldreboendet nu separat infrastruktur och kan istället använda sig enbart av sin internetuppkoppling.

Med Nenda som underhållningsalternativ hos en av kommunens äldrevårdsenheter tar Kristinehamn första steget mot en helt molnbaserad TV-lösning, och kommer därmed bort från den utdaterade lösningen som linjära kanaler innebär. Kristinehamn kan enkelt implementera den nya TV-lösningen på sitt boende med endast internetuppkoppling och en Smart-TV. 

Förutom helt streamad TV får vårdtagarna även betydligt mer underhållning med Nendas tjänst, med tillgång till allt som sänts på TV den senaste veckan utöver det som visas just nu. Nendas tjänst gör det med andra ord inte bara enklare för Kristinehamn vad gäller teknik, utan genererar även mer värde för de boende och sparar dyrbar tid för de anställda. Vårdtagarna kan nu njuta av care-free TV både på sina egna rum och i gemensamhetsutrymmena tillsammans med andra.