post-image 13 oktober 2021

Kavat Vård väljer ”Care Complete” till alla lägenheter och gemensamma utrymmen

På vård- och omsorgsföretaget Kavat Vård kommer de boendes behov i första hand. Med den devisen väljer nu Kavat Vård att ta ett steg till i den service som de tillhandahåller till sina boende, genom att använda Nenda och Speeron som deras primära leverantörer för underhållningslösningen. 

Kavat Vård vårds vision är att skapa äldreboenden de själva skulle välja. Nu har Kavat Vård tillsammans med Nenda och Speeron valt att implementera lösningen Care Complete för att kunna erbjuda en modern och uppdaterad underhållningslösning på sina anläggningar, vilken är 100% molnbaserad. Med Care Complete får de boende både mer och bättre underhållning i både rum och gemensamma utrymmen.

Lösningen ger den boende tillgång till linjära kanaler, radio och play-tjänster. Tillgång ges även till veckoarkiv vilket medför att den äldre kan titta på samtliga program som visats på TV den senaste veckan. Detta ger tittaren betydligt mer valmöjligheter att välja underhållning vid varje givet tillfälle. Det finns även möjlighet för boendet att kommunicera ut viktig information via TV:n, exempelvis väsentliga telefonnummer eller aktuella nyheter för veckan.

Elisabet Keussen, VD på Kavat Vård säger ”Med vår nya lösning som både innefattar lägenheter och gemensamma utrymmen säkerställer vi att våra boende och anhöriga får en ännu högre service. Vi ser också till att systemen är anpassade för äldre vilket sparar tid för vår personal som kommer att spendera mindre tid att hjälpa vårdtagarna med TV-problem.”

Den boende får även en förinstallerad TV till sin lägenhet, vilket innebär att de anhöriga slipper teckna abonnemang och köpa egen TV. Den förinstallerade TV:n har en enda förenklad fjärrkontroll och portal som är enkel att navigera sig i, och kommer komplett med Nendas app installerad.

Carl Johan Barnekow, CMO & co-founder för Nenda säger “Vi tycker att det är en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda Kavat Vård framtidens underhållningslösning, och samtidigt få vara en del av deras vision för att säkerhetsställa äldreboenden med hög standard och trivsel.

Utöver detta medför lösningen även flexibilitet då den boende kan lägga till de kanalpaket som önskas, såsom VOD-funktionen eller sportunderhållning. Genom att implementera Nendas Care Complete ges Kavat Vård och dess boende en smidig lösning vilket frigör tid för personalen, tid som de istället kan lägga på de äldre”.