post-image 02 mars 2021

Vårdkedjan Silver Life Väljer Innovativ TV-lösning från Nenda

Vårdkedjan Silver Life utvecklar äldrevårdboenden på Sveriges mest exklusiva adresser. I syfte att använda den senaste tekniken för de boende har Silver Life nu valt Nenda för att leverera ”framtidens underhållningslösning” på flera av sina anläggningar. Målet är att erbjuda det mest varierande och kompletta underhållningsvalet på vårdmarknaden. Dessutom kommer lösningen att frigöra mer tid för personalen och förenkla TV för boende och anhöriga.

Johan Emilsson, CMO på Silver Life, säger: ”Vår högsta prioritet är att fokusera på kärnverksamheten, vilket är våra boendes välbefinnande. IT- och TV-problem står dock ofta för en stor del av hindren för att skapa en effektiv verksamhet. Tidigare har vår personal behövt navigera mellan ett antal olika fjärrkontroller och TV-appar för att tillgodose behovet av underhållning. Med Nendas lösning kan vi nu erbjuda ett komplett molnbaserat TV-system som förenklar och sparar tid för vår personal, tid som de istället kan spendera på våra boenden.”

Johan fortsätter, ”På Silver Life vill vi ge våra boende det lilla extra. Det är därför vi har lagt till ett stort urval av filmer och musikkonserter som är tillgängliga on-demand. Detta är något som våra boende uppskattar lika mycket som linjär TV. Lösningen skapar också ett stort mervärde för både boende och anhöriga som kommer att få en färdig TV-lösning installerad i lägenheten när de flyttar in.”

När TV:n startar kommer användaren automatiskt till en portal där det bara finns några få val. Förutom TV-kanaler och VOD finns tillgång till radio, YouTube, SVT Play och information från boendet. Lösningen är oberoende av de nätverk som är anslutna till fastigheten, vilket innebär att Silver Life kan ha en och samma leverantör för alla boenden, oavsett region.

Per Romild, Head of Sales på Nenda, säger: ”Det är roligt och givande att arbeta med ett så innovativt vårdföretag som Silver Life. Vi är stolta över att få vara en del av Silver Lifes vision för det ultimata äldreboendet. Tillsammans med våra partners har vi utvecklat en 100% molnbaserad underhållningslösning till ett oslagbart pris. Genom portalen är det enkelt att välja mellan olika typer av underhållning och lösningen ser likadan ut, oavsett vart du är i verksamheten. Vi är övertygade om att både de boende och personal kommer att älska vår nya lösning.”

— SLUT —

För mer information

Per Romild, Head of Sales & Co-founder, Nenda AB, [email protected], +46 (0) 765 25 27 61

Johan Emilsson, CMO, Silver Life,
[email protected], +46 73 522 52 53