post-image 21 december 2020

Vårdbolaget AvAsta och Nenda bryter ny mark

AvAsta är ett ledande vårdbolag i Västra Götaland som erbjuder äldreboenden och individanpassade boenden för vuxna med funktionsvariationer. Ny mark bryts när Nenda blir en del av grunderbjudandet i både rum och de gemensamma utrymmena. 

Inom äldrevården brukar Tv-lösningen endast upphandlas för de gemensamma utrymmena. I de enskilda lägenheterna är det upp till brukaren själv eller de anhöriga att köpa och installera Tv-utrustning och kanalabonnemang. Detta resulterar i ett boende inhyser en mängd olika TV-apparater, set top boxar och fjärrkontroller. När dessa inte funkar som det ska, tar det upp mycket tid från personalen som måste rycka in varje gång något strular. 

AvAsta tänker nu nytt genom att tillhandahålla både TV-apparaten och kanalabonnemanget i sitt grunderbjudande till brukarna vilket sparar tid och pengar för såväl brukare, anhöriga som AvAsta.

Markus Kärrbrand, styrelseledamot och ansvarig för affärsutveckling på AvAsta säger, ”Nu när det finns en streamingtjänst på marknaden behöver vi inte anpassa oss till de aktörer som stadsnätet erbjuder. Detta har givit oss utrymme att tänka nytt.  Det var självklart för oss att prova denna nya strategi som vi är övertygande om kommer uppskattas av brukare och anhöriga som slipper lägga tid och pengar på att fixa en Tv-lösning. Genom att Nenda kan anpassa utbudet på varje rum kan vi fortfarande tillhandahålla variation och valmöjligheter i kanalutbudet utan att ha en uppsjö med olika abonnemang kopplade till fastigheten. Att vi nu endast har en typ av Tv-apparat och en fjärrkontroll som personalen kommer vara utbildad på kommer spara tid för vår personal, en win-win för alla parter. 
Per Romild, Head of sales och medgrundare på Nenda säger, ”Vi är mycket glada över samarbetet med AvAsta och att Nenda är en del av en förenklad och förbättrad Tv-lösning. De får inte bara mer underhållning, medföljer gör också programarkiv som gör att det finns 80x mer att titta på vid varje tillfälle, något vi på Nenda tror kommer vara väldigt uppskattas hos de äldre. Lösningen är också helt skalbar och mycket lättanvänd för såväl brukare som personal.  Vår vision är att detta ska bli den nya standarden inom äldrevården, då den sparar tid och effektiviserar för alla inblandade parter.

För mer information:


Per Romild, head of sales & co-founder,  Nenda AB
[email protected]
+46 (0) 765 25 27 61
nenda.com

Markus Kärrbrand, board member and responsible for business development, AvAsta
[email protected]
+46 (0) 760 29 90 21 
avasta.se