post-image 23 juni 2021

Ambea skriver nordiskt ramavtal med Nenda, Speeron & PPDS

Ambea, ett av Skandinaviens största omsorgsföretag ingår nu avtal med Nenda, Speeron och PPDS för att tillhandahålla en streamad TV-lösning istället för traditionell tablå-TV. Den senaste tekniken ska användas för att skapa enkelhet och underlätta vid Ambeas nya etableringar och förbättra underhållningen för omsorgstagarna. 

TV har tidigare varit en tidstjuv för personalen då ett och samma boende har flera olika TV-operatörer, TV-modeller och fjärrkontroller vilket skapar komplexitet i bland annat den löpande driften. Med den nya TV-tjänsten minskas tiden Ambeas personal, omsorgstagare och dess anhöriga lägger på att felsöka problem. 

Mathias Wikell, chef för inköp/OPEX och IT på Ambea säger, ”På Ambea strävar vi alltid efter att förbättra vardagen för våra boende och vår personal. Lösningen som vi har utvecklat tillsammans med Nenda, Speeron och PPDS har prövats på våra verksamheter med mycket gott resultat. Den är enklare att hantera för samtliga inblandande, samtidigt som den underlättar uppstartsprocessen vid våra nya etableringar. Tack vare den skräddarsydda lösningen med molnbaserad streamad TV, kan vi erbjuda en paketerad TV-tjänst för alla våra verksamheter i alla regioner, minimera tiden våra medarbetare behöver lägga på att åtgärda TV-problem och fokusera på kärnverksamheten som är att ta hand om våra omsorgstagare. Vi är mycket nöjda med resultatet”. 

Personalen och de boende har också fått säga sitt. Under intervjuer som genomfördes på ett testboende beskrevs tjänsten på följande sätt; ”smidigt och lätt! Det är inga konstigheter!”. ”Tycker den är väldigt smidig, även personalen tycker det är lätthanterligt”. ”Lätt att få igång”. ”Enkelt för användaren att knappa runt.”

Per Romild, Head of Sales and co-founder på Nenda säger, ”Vi är mycket glada över samarbetet med Ambea. Streamad TV har inte funnits tillgänglig på omsorgsmarknaden tidigare och därför känns det extra bra att vi med hjälp av vår streamingteknik kan förbättra underhållningen för Ambeas omsorgstagare. En klar utveckling från dagens tablå-TV”. 

Oscar Lindh, försäljningsdirektör på Speeron säger, ”Genom att knyta ihop de bästa tjänsterna levererar vi en helt molnbaserad TV-upplevelse till slutanvändaren som inte går att jämföra med det som funnits på marknaden tidigare. Förutom streamad TV-underhållning finns tjänster som webbradio, information från boendet samt tillgång till andra, för ändamålet avsedda, applikationer som exempelvis ett interaktivt akvarium och eldstad mm. Vi är oerhört nöjda med samarbetet med Ambea och ser en enorm potential i erbjudandet för vårdsektorn där vi kan erbjuda en betydligt bättre upplevelse till attraktiva priser. 

Nils Brovold, Sales Manager Pro TV på PPDS Norden säger, ”Efter mycket tester och undersökningar har alla parter kommit fram till en skräddarsyddlösning som passar Ambea och dess brukare perfekt. Vi har äran att leverera Philips MediaSuite med Android OS. Brukarna kan använda hela Googles sortiment på appar samt möjligheten att casta sitt eget innehåll och betaltjänster direkt till TVn. Ser fram emot ett långt och nära samarbete tillsammans med alla parter.”

—slut—

Om Ambea

Ambea är Sveriges, Norges och Danmarks marknadsledande privata omsorgsföretag med över 900 enheter och omkring 26 000 medarbetare. Inom företagsgruppen erbjuds boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg.

Om Nenda

Nenda är Nordens ledande streamingtjänst (OTT-tjänst) för företagsmarknaden. Nenda erbjuder både TV-kanaler och on-demand-innehåll i ett användarvänligt användargränssnitt. Se mer information på nenda.com.

Om Speeron
Speeron är Nordens ledande integrationspartner för vård- och omsorgssektorn samt hotellbranschen. Speeron tillhandahåller bland annat lösningar för TV, trådlösa nätverk, 5G-uppkoppling, IoT och digitaliserad in- och utcheckning.

Om PPDS

PPDS marknadsför och säljer uteslutande professionella skärmar från Philips, bestående av professionella TV-apparater, digitala skyltar och LED-lösningar, över hela världen under varumärkeslicens av Koninklijke Philips N.V.

För mer information
Per Romild, Head of Sales & Co-founder,  Nenda AB , 46 (0) 765 25 27 61, [email protected]

Oscar Lindh, Director of Sales, Speeron, [email protected], +46 73 385 3000

Nils Brovold, Sales Manager Pro TV på PPDS Norden, [email protected], +46 73 433 55 84 

Mathias Wikell, Chef för inköp/OPEX och IT, Ambea